10 Nisan 2012 Salı

Olmamak


olmayınca olmuyor yapacak bir şey yok.

dua edersin hatta etkili olsun diye allah'a direkt isim verirsin, bununla yetinmez kısa vadeli olsa da namaza başlarsın, cuma'dan erken çıkmazsın mesela... işte tüm bunlara rağmen olmuyor bazen. sorun ben miyim yoksa senin olmamak istemen mi bilmiyorum. ama olmuyor işte. neden olmuyor? bu sorunun cevabı yok. cevabı bilebilmek için, "olmayan ne?" önce bunu cevaplamamız lazım. ben cevabı biliyorum ama kopya vermeyen adi öğrencileri gördükçe ben de onlardan bir tanesi oldum çıktım. bundan mütevellit söylemiyorum cevabı. insanları hayvanlardan ayıran en önemli özellik olan düşünme yordamıyla cevap bulunabilir diye düşünüyorum.

böyle saçma şeyler işte.

8 Nisan 2012 Pazar

Atlamayalım

öleceğimiz bir dünya'da neden bu kadar sıkıntı çekiyoruz bilmiyorum. çok saçma geliyor. günün birinde hepimiz yok olacağız. yumurta kapıya dayandığında çözüm üreten insanlarız o yüzden öbür dünyayı şimdiden düşünmemek lazım sanki... ya da siz düşünün beni boş verin, münferit bir şeyler düşünürüm. sadece düşünmekle yetinirim. zira göte girecek şeyler söylememek, yapmamak gerekir. ama yok müdür, ben anı yaşarım anın tadını çıkarırım diyorsan sana helal olsun, en iyisini yapıyorsun derim. göt bana ait, hemen arkamda, girecek olan bana giriyor sana giren çıkan ne dersen saygıyla önünde eğilirim ve biz o kadar geniş olamıyoruz be diye eklerim. öyle olmak isterdim lakin muhafazakar ılımlı ruhum izin vermiyor. ruhumu si.. neyse...

ölmek demişken şöyle bir şey ekleyeyim ve devam edeyim.

Yağmur durur ama saçaklardan ve ağaç dallarından damlamaya devam eden taneleri kalır. Hiç kimse bıçakla kesilmiş gibi terk edemez bu dünyayı. Bir insanın tam manasıyla ölmesi için onu hatırlayan hiç kimsenin kalmaması gerekir. Bu memlekette milyonlarca ölü yaşıyor bu hesapla bakarsak. Kimsenin siklemediği insanlar. Ateşböcekleri gibi, görünmek için karanlığa muhtaçlar. Belki bir gece nezarethaneleri andıran demir parmaklıklı zemin katlardan çıkarlar ve ışıltılı bir mezarlık mahallesi kurarlar. Sonra da silahlanıp gelirler ortalığın anasını sikerler. Herkesi öldürürler. Herkes öldüğü için de herkes unutulmuş olur. Böylece eşitlik sağlanmış olur. Bir Tanrı varsa eğer beynio gece kendini de bağışlamak zorunda kalır. 
Emrah Serbes.


bazen insanın eksik yaratıldığını düşünürüm. böbrek, kulak burun boğaz siktir et, önemli olan kalp ve beyin. bu ikisiyle yaşıyoruz. tamam, teoride bütün organlar işe yarıyor-ayak serçe parmakları hariç- ama teoriden bahsetmiyorum. zaten teorik bilgim kulağımızla duyarız bundan ibaret. bu kadarıyla nasıl teoriden bahsedebilirim. şey işte; kalp ve beyine bir şekilde bir organın hükmetmesi gerekir. ama yok. bize update lazım.


seversin olmaz. sevmezsin olmaz. mantığın devreye girer. mantık ne? beyin. orada ne oluyor? filler sikişiyor. filler beyine nasıl girdi? kalpten. oraya nasıl girdi? hissettin. nasıl? orası karışık. işte böyle saçma bir döngü. her şey beyin ve kalbin ibneliği.. gerisi yalan.


bir de göt çok mühim. atlamayalım!